XIII SISU-HÖLKKÄ 14.9.2013

14.9.2013

Sari Hautala, Mika Savolainen, Timo Leppäkorpi ja Jere Rossi pistivät juoksuksi XIII Sisu-hölkässä!

Erinomainen sää suosi viikonvaihteen jäähyväishölkkää, johon otti osaa 40 liikkujaa. Heidät saatteli matkaan Sysmän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg. Johdetun alkulämmittelyn veti ammattitaitoisesti Sysmän Voimistelijoiden puheenjohtaja Marjut Rantanen.

Sari Hautala (Lahden Ahkera), Mika Savolainen (Länsi-Uudenmaan Urheilijat) ja Timo Leppäkorpi (Kenttäurheilijat-58) 7 kilometrin Vetäläsuonlenkillä ja Jere Rossi (Joutsan Pommi) 14 kilometrin Työlammenlenkillä eivät todellakaan tyytyneet hölkkävauhtiin vaan pistivät juoksuksi.

Savolainen ja Leppäkorpi kävivät kovan taistelun lyhyemmän reitin herruudesta ja ratkaisu syntyi vasta loppusuoralla, jossa mailerina mainetta niittänyt Savolainen veti pidemmän korren. Samalla he kirjoittivat Vetäläsuonlenkin reittiennätyksen uusiksi.

Savolainen on osoittanut vuosien varrella kovaa juoksukuntoa useilla juoksumatkoilla (mm. 800 m 1:49.9, 1500 m 3:44.44, puolimaraton 1:11:44 ja maraton 2:23:58), sillä hän on moninkertainen SM-mitalista ja onpa hänellä tilillään maaotteluedustuksiakin. Kuriositeettina mainittakoon, että hän olisi maratonajallaan tämän kauden Suomen tilastokärki sekä 800 ja 1500 metrillä tilastokolmonen!

Myös Leppäkorpi on erinomainen kansallisen tason kestävyysjuoksija ja hänen nimiinsä jää Sisu-hölkän toisen aallon (2011-2013) reittiennätys 14 kilometrin Työlammenlenkillä (51:14, 2011). Hänen tämän vuoden suorituksensa arvoa nostaa se, että hän oli mukana hieman puolikuntoisena (flunssa).

Savolaisen ja Leppäkorven vanavedessä Hautalan kuuluisaa juoksuperhettä edustava Sari Hautala äityi hänkin todella kovaan menoon ja rikkoi naisten Veteläsuonlenkin entisen reittiennätyksen parilla minuutilla.

14 kilometrin Työlammenlenkillä joutsalaisen urheilun monipuolisuusmies Jere Rossi hätyytteli toden teolla Leppäkorven reittiennätystä jääden siitä lopulta vain 7 sekuntia.