VELLAMO RETKIPYÖRÄILYREITTI

Reittikuvaus

Sysmän ja Hartolan yhteinen reittikokonaisuus, joka käsittää useita omien intressien mukaan yhteensovitettavia tiereittejä. Reitistön läpi kulkee lännessä Suomen kauneimmaksi maisemareitiksi äänestetty Luhanka-Vääksy -tieosuus, jonka parasta antia ovat Päijänteen järvimaisemat sekä vireät maaseutukylät. Reitistön kautta pääset myös tutustumaan Päijätsalon näkötorniin ja polkuihin, Tainionvirran koskiin sekä kiipeämään Sysmän katolle, Kammiovuorelle. Vellamo-retkipyöräilyreitistöllä ihastuttavat myös Sysmän-Hartolan komeat kartanomaisemat ja arvokkaat kulttuurikohteet.

Reitistön varrella Sysmän, Koskenniemen ja Krouvin campingalueet sekä runsas mökkimajoitusten sekä kahviloiden ja ravintoloiden verkosto houkuttelevat viipymään alueella useita päiviä. Tainionvirran melontareitti sekä Päijänteen kansallispuiston ja Kammiovuoren retkeilypolut ovat helposti yhdistettävissä samalle retkelle Vellamoreitistön kanssa.    

Hyvä tietää

Reittiverkosto sisältää useita eripituisia osuuksia, joita voit yhdistellä toisiinsa oman makusi mukaan.

Vaativuus

Vellamo-retkipyöräilyreitistö yhdistää useita eripituisia reittiosuuksia, joten voit helposti valita omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan reitin. Reittialueella Sysmä-Hartola -linjan eteläpuolella maasto on melko tasaista, mutta korkeuserot kasvavat huomattavasti edettäessä pohjoiseen. Mäkimaastoa rakastavan polkijan kannattaa hakeutua Vintturin-Vuorenkylän-Luhangan suunnalle.

Retken aloituspaikka

Huitilantie 3, Sysmä (Camping Sysmä)
Koskenniementie 66, Hartola (Gasthaus-Camping Koskenniemi)
Kalhontie 459, Hartola (Krouvin Camping)

Pituus

Useita eri pituisia vaihtoehtoja

Reitistö on rakentunut pääreittinä olevan Sysmä-Hartolan rengasreitin ympärille (oranssi). Suosittelemme tekemään piston Suopeltoon nauttimaan sieltä avautuvien Päijänteen maisemien tunnelmasta sekä herkuttelemaan Suopellon ravintoloiden tarjonnasta (noin 71 km). Halutessasi voit valita lisälenkkejä oman kuntosi ja retkeilyn halun mukaan. 

Lisätietoja

PÄIJÄT-HÄMEEN PYÖRÄMATKAILUOPAS

LATAA KARTTA

REITIT OUTDOORACTIVE-PALVELUSSA (gpx-tiedostot ja lisätiedot)

Outdooractive-palvelusta voit ladata reitit gpx-tiedostona älylaitteellesi tai käytä reittikarttaa Outdooractiven sovelluksessa.

Hartolan kunta: hartola.fi

- tietoa alueen palveluista ja muista liikuntamahdollisuuksista

Sysmän kunta: sysma.fi

- tietoa alueen palveluista ja muista liikuntamahdollisuuksista