PYÖRÄILY

Pyöräily on lajina taas hyvässä kasvussa. Pyöräily ei ole Sysmän Sisussa virallisena lajijaostona, mutta jäsennemme harrastavat pyöräilyä monipuolisesti.

Maastopyöräilyyn Sysmässä on ollut joitakin vuosia Ohrasaaren maastopyöräilyreitti joka soveltuu hyvin tekniseen ajoharjoitteluun maastossa. Eritasoiset pyöräilijät ovat toivoneet lisää monipuolisempia reittejä ja lisäksi alueen pyörämatkailuun on alettu panostaa, niin kunnan kuin matkailuyrittäjien puolesta.

Sysmän Sisu on osaltaan kehittämässä lähialueen pyöräilymahdollisuuksia. Keväällä 2020 seura haki ja sai Leader-rahoitusta pyöräilyreitistöjen kehittämiseen. 


 

KÄYNNISSÄ OLEVAT REITTIHANKKEET

 

BikePolku - Päijätsalo

Sysmän Sisun saamalla Leader-rahoituksella Päijätsaloon rakentuu kaudella 2022 uusi aloittelevienkin maastopyöräilijöiden ehdoilla toteutettava reitti joka tullaan tuntemaan nimellä BikePolku.

Seuraa haketta sosiaalisessa mediassa: @bikepolku

 

Vellamon retkipyöräilyreitti

Sysmän ja Hartolan alueen matkailun edistämiseksi rakennetaan uutta Vellamon retkipyöräilyreittiä. Hanketta tehdään Sysmän Sisun sekä Hartolan ladun yhteistyössä. Hanke rahoitetaan Leader-rahoituksella sekä alueen yritysten tuella.

Retkipyöräilyreitistön pääreitit tullaan merkitsemään tiealueille uuden tieliikennelain mukaisin opastein. Osa reitistön pidemmistä kiertoreiteistä tullaan julkaisemaan ainoastaan mobiili- ja printtikartoilla.

Kuntien keskusta-alueille tullaan pystyttämään reitistöstä kertovat opastaulut. 

 

Hankkeiden tilanne

6/2021 BikePolku: Sopimus reitin rakentamisesta urakoitsijan kanssa. 

8/2021 Retkipyöräilyreitti: Liikennemerkit ja tarviikkeet saapuneet.

8/2021 Retkipyöräilyreitti: Opasteviittojen pystytys käynnissä urakoitsijan toimesta.

 

UUTISET AIHEESTA

20.8.2021 Vellamon retkipyöräilyreitti ja Päijätsalon BikePolku rakenteilla

 


 

PYÖRÄILY SISUSSA

 

Emme ole "virallinen" pyöräilyseura, mutta Sisun jäsenet tekevät yhdessä maastopyöräily- ja maantielenkkejä aika ajoin. Pyöräilytoimintaa ollaan seurassamme herättelemässä ja ajamaan ovat tervetuleet kaikki pyöräilijät tasosta sekä kalustosta riippumatta.

Pyöräilyä voi harrastaa hyvin monipuolisesti ja Sysmän alueen tie- sekä polkuverkosto mahdollistaa paljon upeita reittejä kun vain avaa kartan ja polkaisee itsensä liikkeelle.

 

Oletko kiinnostunut pyöräilystä ja haluat lenkkiseuraa?  

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan: O4O 75O 2011 / mikko.rantahakala (at) gmail.com

 

Toiminnan mahdollsia kehitysalueita

  • Säännölliset harjoitukset
  • Reissut pyöräilykilpailuihin ja -tapahtumiin 
  • Pyöräilyyn liittyvän tietotaidon jakaminen harjoittelun, kaluston ja reittien osalta