LADUT

 

Sysmän kunta ylläpitää Ohrasaaressa olevia ja saaren ympäristössä olevia jäälatuja. Lisäksi kunnasta löytyy muutamia kylälatuja. Lisätietoja laduista Sysmän kunnan sivuilla.

Leppäkorvesta löytyy Tervalepikon torppien ylläpitämät erittäin hyvät hiihtoladut (latukartta) - lisätietoja

 

KOKO LÄHIALUEEN LADUTKatso lähilatujen latutilanne

 

RULLAHIIHTOREITIT

 

  • Kevyenliikenteenväylä Sysmästä Suopeltoon on tällä hetkellä alueen paras ja turvallisin rullaharjoittelureitti. Kirkon parkkipaikalta on hyvä lähteä liikkeelle ja hiihtää Suopeltoon niin pitkälle kuin pääsee. Kesäisin Suopellon päästä löytyy huoltojoukoille myös hyvät kahvila ja ravintolapalvelut (karttalinkki)
  • Lyhyet kevyenliikenteen väylät menevät lisäksi keskustasta Otamon työkeskukselle sekä Urheilutalolle Hartolaan päin. 
  • Valittulantieltä löytyy usean kilometrin uusi pinnoite Sysmän ja Hartolan välillä (karttalinkki).

Rullahiihto onnistuu huonommallakin pinnalla joten välillä vaihtelua kannattaa hakea myös huonokuntoisemmilta pinnoilta. Sauvat pitävät paremmin sorapintaisella tamppaantuneella tiellä vaikka rullaavuus on heikompi kuin öljysoralla.

 

MÄKI- JA PORRASTREENIPAIKAT

 

Ohrasaari - karttalinkki

Ohrasaaresta löytyy porrasharjoitteluun rappuset lintutornin vierestä. Samassa rinteessä on mahdollista myös lyhyt sauvarinneharjoittelu jolloin kannttaa lähteä liikkeelle aivan vesirajasta nousten mäen vasentareunaa aivan mäen huipulle saakka. 

Päijätsalo - karttalinkki

Päijätsalon itäpuolen rinne sopii hyvin pidempään sauvarinneharjoitukseen ja mäkivetoihin. Nousussa on toki juuria ja kivisiä kohtia joissa etenkin kostella kelillä on syytä olla tarkkana. Nousun voi aloittaa aivan polun alusta tien kääntöpaikalta (karttalinkki) ja nousta aivan ylös saakka jolloin yhdelle nousulle kertyy matkaa noin 770 m. Loppuun tiukkeneva nousu mahdollistaa hyvän harjoitusvastuksen vaikka alkumatka on melko tasaista. 

Päijätsalon polut ovat hyviä polkujuoksuun, mutta valitettavasti pidempiin harjoituksiin lyhyet. Aina voi kiertää useampaan kertaan. 

Kammiovuoren alue - karttalinkki

Kammiovuoren nousu ja luontopolku soveltuvat mäkiharjoitteluun. Heti parkkipaikalta lähtien nousu lähtee ylös loiventuen välillä ja laavun kohdalla mäkiharjoittelijan on hyvä lähteä hakemaan uutta vauhtia alhaalta.

Vintturin alueella on aivan älyttömän hienoja mäkiä, metsää ja reittejä. Ei kannata siis jumittua pelkästään Kammiovuorelle vaan tutustua maastokarttaan tarkemmin ja lähteä rohkeasti luontoon katsomaan paikan päälle. Kammiovuorelta Pyhäselän reunamia etelään aina Viljamenvuorelle saakka on todella jännittävää aluetta samoiluun, pitkiin polku-/metsäjuoksuihin ja sekailuun. Muista lähtiessäsi "erämaahan": Ilmoita jollekin minne olet menossa, ota ladattu puhelin, kartta, kompassi, juomista ja evästä mukaan. Säästä riippuen myös lisävaatteita. Onnea matkaan!