Taustaa

 

SOUTUJAOSTO 2023
10 vuotta!

 

Soutujaosto on perustettu Sysmän Sisu ry:n alaisuuteen vuonna 2012.
Talkoolaisten, sponsoreiden ja avustusten turvin saatiin Sisun soutujaostolle ostettua Keravan Urheilijoiden käytetty mutta erittäin hyvä kirkkovene, joka saatiin sysmäläisten käyttöön toukokuussa 2013. Veneeseen mahtuu 14 soutajaa + perämies.

Vuonna 2012 miesten joukkue osallistui melkein kylmiltään Sulkavan suursoutuihin ja saavutuksestaan innostuneina paransivat vielä suoritustaan vuonna 2013.

Soutamiseen hurahtaneina he halusivat saada kasaan myös naisten kirkkoveneporukan.
Tästä haaveesta tuli totta ja vuonna 2013 Majutvedellä souti myös veneen täydeltä naisia. Soutuun hurahtaneita tuli siis lisää ja jo samana vuonna Sulkavalla nähtiin myös Sisun sekajoukkue.

Veneen sijaintipaikka oli ja on edelleen Sysmän Leirintäalueen rannassa, missä veneellä on on oma tela säilystä varten. Kesä 2013 oli kelien puolesta harrastuksen aloittamiseen mitä parhain, kilometrejä kertyi ja nahka kärisi. Vene oli kovassa käytössä sekä Sisun soutajien, että myös ulkopuolisten vierailijoiden taholta. Venettä käytettiin tyky-päivien ohjelmanumerona, kaveriporukan kesken ja mm. muutamien koululuokkien yhteishengen kohottajana. Kesällä Sisun soutajia oli Sulkavan lisäksi mukana mm. Mommilanjärven soutelussa, Kulosaaren ympärisoudussa sekä Puulan soudussa. Juhannussoutu tuli tehtyä, Uotinpäivillä vene oli mukana kulkueessa ja elokuussa Venetsialaisissa. 

Talvikausi 2013 käytettiin venee kunnostukseen, joka hoitui talkoovoimin. Pohja hiottiin ja pintakäsiteltiin, airot lakattiin ja erittäin hyviksi todetut liukupenkit viritettiin taas entistä ehommiksi. Muutamia muitakin pieniä parannuksia on tiedossa. Nyt odotetaan vain pääsemistä itse asiaan!

Vuonna 2014 kunnianhimoiset haaveet jatkuvat ja erilaisiin tapahtumiin osallistutaan sekä kisa-, että retkisoutufiiliksellä. Ensimmäisen oman soututapahtuman eli Sisu-soudun suunnittelukin on jo alkanut. Sulkavalle on ilmoitettu sekä naisten että miesten joukkueet ja tavoitteena on parannus edellisvuoden tuloksiin.

Paljon on mahtunut soutukertoja ja erilaisia tapahtumia sekä Sulkavan soutuja tähän matkan varrelle. Sulkavalla perämiehenä meillä oli aina Juhani Leivo, samoin myös melkein aina harjoitellessamme Majutvedellä tai Päijänteellä. Suureksi suruksemme syksyllä 2022 meidän kaikkien "Jussi" menehtyi. Haluamme muistaa häntä nimeämällä perinteisen Juhannusaattoaamun soutumme "Jussin souduksi". Kaikki mukana olleet tietävät, miten kysytty ja kiva tapahtuma tuo aina kaikkine tarjoiluineen oli.

Vaikka kisoista tässä paljon puhutaankin, tärkeintä on kuitenkin ihan vain soutaminen ja mukavassa porukassa yhdessäolo sekä ehkäpä jopa kunnon kohennus. Hauskaa on varmasti!

Ryppyotsaisia emme ole, joten tervetuloa mukaan! 
Vuonna 2023 juhlitaan soutujen ja soutajien kesken nykyisen kirkkoveneemme 10v -juhlakautta.

PS. Sulkavan soutujien kunniakirjat löytyvät Camping Sysmä päärakennuksen seinältä.