Tour de Sysmä - Waterway 2022

Oletko kiertänyt Sysmän upeita vesireittejä? 

 

Tour de Sysmä - Waterway kiertää melomaan, soutamaan ja suppailemaan eri puolille kuntaa. 

Tavoiteena tutustua erilaisiin vesistöihin ja harrastajiin liikunnan merkeissä. Vesillä pidetään tarvittavat turvavälit, mutta päästään harrastamaan yhdessä.  Tule mukaan!

Kyseessä on omatoimiretki jossa jokainen vastaa omista välineistään, turvallisuudestaan sekä vakuutusturvasta. Paikalla ei ole valmiiksi vuokravälineitä, mutta Sysmästä löytyy kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja vuokraavia yrityksiä ( mm. Tervalepikon Torpat, Vesa Blomqvist p. 0400371291)

Tiedot tarkentuvat reittikohtaisesti lähempänä vesiretkipäivää. Vuoden 2021 reitit ovat nähtävissä täällä. Seuraa päivityksiä.

 

AIKA: klo 10:00 - 12:00

PÄIVÄPAIKKAKierrosREITTIKUVAUS

03.07.2022

Sunnuntai

Soilahti - Tehinselkä

n. 11 km 

 

LÄHTÖ: Soilahti (Särkilahden kyläranta, Rantatie, karttalinkki: https://goo.gl/maps/5xezGA7G81KeRGPZ6 )

REITTI: https://share.trailmap.fi/8416208470807

Lähtö Särkilahden kylärannasta johon voi jättää ajoneuvon parkkiin. Kierretään Soilahti vastapäivää Eljaksensalmen läpi kohti kaivantoa josta avautuu upea näkymä Tehinselälle. Takaisin tullaan etelämpänä olevan Pirttisalmen kautta Jussilan rannan läheltä Eljaksen salmen kautta takaisin Soilahdelle jonka etelärantaa mukaillen palataan lähtöpisteeseen. Matka noin 11 km (mahdollisuus lyhentää ja pidentää reittiä omien voimavarojen mukaan)

10.07.2022

Sunnuntai

Tainionvirta

n. 15 km

REITTI: Lähtö Koskenniskan nuotiopaikalta Hartolasta. Melotaan Tainionvirtaa pitkin Nuoramoisjärvelle Tenninrannantien veneenlaskupaikalle. 

07.08.2022

Sunnuntai

Suopelto

n. 15 km

Peruttu

REITTI:  Lähtö Suopellon satamasta. Kierretään Päijätsalo ja muutama pikkusaari vastapäivään. Mikäli tuuli on kova ja korkea aallokko, niin pysytään saarien suojaiselle puolella.

KARTTALINKKI

 

 

 

 

 

*Onko sinulla idea reitille? Ilmoita se mukaan Tourille: mikko.rantahakala(at)gmail.com