Tour de Sysmä - Waterway, Soilahti - TehinselkäAika: 3.7.2022 klo 10:00
Paikka: Soilahti - Tehinselkä

Oletko kiertänyt Sysmän upeita vesireittejä? 

Tour de Sysmä - Waterway kiertää melomaan, soutamaan ja suppailemaan eri puolille kuntaa. 

Tavoiteena tutustua erilaisiin vesistöihin ja harrastajiin liikunnan merkeissä. Vesillä pidetään tarvittavat turvavälit, mutta päästään harrastamaan yhdessä.  Tule mukaan!

Kyseessä on omatoimiretki jossa jokainen vastaa omista välineistään, turvallisuudestaan sekä vakuutusturvasta. Paikalla ei ole valmiiksi vuokravälineitä, mutta Sysmästä löytyy kajakkeja, kanootteja ja sup-lautoja vuokraavia yrityksiä ( mm. Tervalepikon Torpat, Vesa Blomqvist p. 0400371291)

Tiedot tarkentuvat reittikohtaisesti lähempänä vesiretkipäivää. Vuoden 2021 reitit ovat nähtävissä täällä. Seuraa päivityksiä.

LÄHTÖ

Soilahti - Särkilahden kyläranta, Rantatie 19700 Sysmä

kartta: https://goo.gl/maps/5xezGA7G81KeRGPZ6 

REITTI

kartta: https://share.trailmap.fi/8416208470807

Reittikuvaus

Lähdetään Särkilahden kylärannasta johon voi jättää ajoneuvon parkkiin. Kierretään Soilahti vastapäivää Eljaksensalmen läpi kohti kaivantoa josta avautuu upea näkymä Tehinselälle. Takaisin tullaan etelämpänä olevan Pirttisalmen kautta Jussilan rannan läheltä Eljaksen salmen kautta takaisin Soilahdelle jonka etelärantaa mukaillen palataan lähtöpisteeseen. Matka noin 11 km (mahdollisuus lyhentää ja pidentää reittiä omien voimavarojen mukaan)

Rannassa mahdollisuus uimiseen. Kylärannassa on pukeutumistila ja uimalaituri.